Število porcij: 10
Sestavine:
- 600 g mandljev (mletih)
- 525 g sladkorja v prahu (postopoma)
- 2 žlici cimeta
- 4 jajca (postopoma)
- 2 žlici likerja Amaretto (po želji)
Pripomočki: navadni ali palični mešalnik s stepalniki, pečica, čopič za testo, pladenj za peko, folija za živila, pergamentni papir za peko, zvezdasti modelček za piškote, valjar
Pečico predhodno segrejemo na 150 °C. V navaden mešalnik dodamo mlete mandljev, nekaj sladkorja v prahu in cimet.
Ločimo nekaj beljakov in rumenjakov. Beljake in liker Amaretto dodamo v mešalnik in stepamo do gladkega.
Za meringo ločimo še preostale beljake in rumenjake. V čisto mešalno posodo damo beljake in preostali sladkor v prahu. Stepamo, dokler se ne začnejo oblikovati koničasti vrhovi.
Testo razvaljamo med folijo za živila, da se ne zlepi. Z modelčkom za piškote izrežemo piškote v obliki zvezde in jih prenesemo na pladenj za peko. s čopičem namažemo meringo in pečemo približno 15 – 20 minut v predhodno segreti pečici na temperaturi 150 °C.
Ko boste zaključili svoj #enjoytogether trenutek, vam ne bo treba skrbeti zaradi umazane posode.
S Somatom bo celo najtrdovratnejša umazanija, kot so maščoba in ostanki zažgane hrane, odstranjena, vaša posoda pa enostavno in brezhibno čista.