Število porcij: 6
Sestavine:
- 1 strok vanilije
- 100 ml polnomastnega mleka
- 400 ml sladke smetane
- 5 rumenjaka
- 110 g sladkorja
Pripomočki: 2 pečici, deska za rezanje, 2 lonca, posoda, metlica, 6 ramekin posod, pladenj za peko (globok), gorilnik za flambiranje
Pečico predhodno segrejemo na 120 °C. Prerežemo in ostrgamo strok vanilije. V lonec dodamo mleko, sladko smetano, semena vanilijevega stroka in postrgan strok vanilije ter zavremo. Iz lonca odstranimo postrgan strok vanilije.
V posodo dodamo rumenjake in nekaj sladkorja ter mešamo, da postane zmes penasta. Med nenehnim mešanjem vlijemo zmes vročega mleka in smetane.
Nad lonec z vrelo vodo postavimo posodo in nenehno mešamo pribl. 10 minut ali dokler se zmes ne zgosti. Posodo ramekin napolnimo z zmesjo.
Posodo ramekin položimo na pladenj za peko in okrog nje vlijemo približno 2,5 cm vode. Pečemo pri temperaturi 120 °C pribl. 35 minut. Odstranimo iz pečice in pustimo, da se popolnoma ohladi.
Po vrhu posipamo preostali sladkor in karameliziramo z gorilnikom za flambiranje. Dober tek!
Ko boste zaključili svoj #enjoytogether trenutek, vam ne bo treba skrbeti zaradi umazane posode.
S Somatom bo celo najtrdovratnejša umazanija, kot so maščoba in ostanki zažgane hrane, odstranjena, vaša posoda pa enostavno in brezhibno čista.