Število porcij: 4
Sestavine:
- 500 g rezancev tagliatelle
- 300 g olupljenega kostanja
- 400 g gob
- 2 čebuli
- 4 mlade čebule
- 2 stroka česna
- 8 žlic olivnega olja
- 500 ml sladke smetane
- 1 limona (sok)
- 50 g parmezana
- sol
- poper
- mlada čebula za okrasitev
Pripomočki: rezalna deska, nož, večji lonec, ponev, strgalnik za drobno ribanje, ožemalnik citrusov, cedilo
Na drobno narežite mlado čebulo. Sesekljajte čebulo in česen. Gobam odrežite bete in jih narežite na četrtine. Sesekljajte olupljeni kostanj.
Testenine dajte v večji lonec s slano vodo in jih skuhajte al dente po navodilih na embalaži.
V ponvi na srednji temperaturi segrejte olivno olje. Dodajte čebulo in česen ter pražite, dokler čebula ne postekleni. Nato dodajte gobe in pražite približno 5 minut. Posolite po okusu. Dodajte sesekljani kostanj in kuhajte približno 3 minute.
Prelijte s smetano in kuhajte približno 4 minute. Ožemite limono. Na drobno naribajte parmezan. Začinite s soljo, poprom in limoninim sokom po okusu. Potresite parmezan in premešajte.
Testenine odcedite, stresite jih v ponev in premešajte. Testenine postrezite in jih okrasite z mlado čebulo. Uživajte!
Ko boste zaključili svoj #enjoytogether trenutek, vam ne bo treba skrbeti zaradi umazane posode.
S Somatom bo celo najtrdovratnejša umazanija, kot so maščoba in ostanki zažgane hrane, odstranjena, vaša posoda pa enostavno in brezhibno čista.