Število porcij: 2
Sestavine:
- 200 g kvinoje
- ½ jušne kocke
- 400 g češnjevih paradižnikov
- 1 žlica rožmarina
- ½ avokada
- 2 žlici olivnega olja
- 1 čajna žlička agavinega sirupa
- 1 žlica bele paste miso
- 1 žlica gorčice
- 1 čajna žlička sezamovega olja
- 2 žlici navadnega olja
- 1 čajna žlička limoninega soka
- 1 žlica vode
- 2 jajci
- 30 g mlade špinače
- 2 čajni žlički začimbne mešanice duka
- 1 žlica pesinih kalčkov
- morska sol
- poper
- limonin sok ob serviranju
Pripomočki: večja kozica, cedilo, ponev, rezalna deska, nož, lopatica, manjša skleda, manjša kozica
Kvinojo stresite v cedilo in jo operite pod tekočo hladno vodo. V kozico nalijte svežo vodo, dodajte kvinojo in jušno kocko ter skuhajte po navodilih na embalaži. Umaknite s kuhalne plošče.
Paradižnike narežite na polovice. Osmukajte rožmarinove vejice in jih na grobo sesekljajte. Iz avokada odstranite koščico in ga narežite na za grižljaj velike koščke. V ponvi na srednje visoki temperaturi segrejte olivno olje. Dodajte paradižnike, rožmarin in agavin sirup. Kuhajte približno 15 minut, da se paradižniki zgostijo. Občasno premešajte, nato umaknite s kuhalne plošče.
Za pripravo omake miso v manjšo skledo dodajte belo pasto miso, gorčico, sezamovo olje, navadno rastlinsko olje, limonin sok in vodo. Premešajte, da nastane gladka zmes. Posolite in popoprajte po okusu.
V manjšo kozico nalijte vodo in zavrite. Jajca kuhajte približno 6 minut, jih olupite in postavite na stran. V servirno skledo dajte kvinojo ter po vrhu potresite koščke avokada, kuhan paradižnik in svežo mlado špinačo. Jajca položite na sredino. Za piko na i dajte na vrh jedi še nekaj omake miso, ščepec duke in pesine kalčke. Dodajte še nekaj soli, popra in limoninega soka po okusu. Uživajte!
Ko boste zaključili svoj #enjoytogether trenutek, vam ne bo treba skrbeti zaradi umazane posode.
S Somatom bo celo najtrdovratnejša umazanija, kot so maščoba in ostanki zažgane hrane, odstranjena, vaša posoda pa enostavno in brezhibno čista.