Število porcij: 2
Sestavine:
- 1 rumena paprika
- 1 jajčevec
- 1 bučka
- 250 g mocarele
- 21 g svežega kvasa
- 125 ml vode (tople)
- 175 g moke
- 75 g pšeničnega zdroba
- ½ čajne žličke soli
- 2 žlici olivnega olja
- 5 vejic bazilike
- 1 limona
- 30 g parmezana
- 200 g paradižnikovega pireja
- 1 čajna žlička posušenega origana
- sol
- poper
- olivno olje (za cvrtje)
- olivno olje (za namastitev)
- pšenični zdrob (za pomokanje površine)
Pripomočki: 2 skledi, kuhinjska krpa, rezalna deska, nož, ponev za žar, lopatica, čopič za peko, skleda (večja), strgalnik za fino ribanje, pečica, valjar, nizek pekač
V skledo dajte svež kvas in ga raztopite v topli vodi. Dodajte moko, zdrob, sol in polovico olivnega olja. Gnetite, da dobite gladko testo. Testo pokrijte s kuhinjsko krpo in ga pustite vzhajati približno 1 uro ali dokler se njegova velikost ne podvoji.
V vmesnem času po dolžini narežite papriko, jajčevec in bučko. V vroči ponvi za žar popecite zelenjavo po obeh straneh, da porjavi. Občasno jo s čopičem premažite z olivnim oljem. Odstranite zelenjavo s ponve za žar in jo narežite na majhne koščke. Na drobno sesekljajte liste bazilike in jih dajte v skledo skupaj z limonino lupinico, naribanim parmezanom, soljo in poprom. Premešajte.
Segrejte pečico na 220 °C. Testo razpolovite in pomokajte površino s pšeničnim zdrobom. Eno polovico testa zvaljajte v večji krog premera približno 25 cm. Narežite mocarelo in četrtino položite na eno stran testa. Na mocarelo dajte popečeno zelenjavo in drugo četrtino mocarele. Prepognite testo čez nadev in pri robovih pritisnite testo skupaj. Postopek ponovite z drugo polovico testa in preostalo mocarelo.
Calzone položite v pekač in ju s čopičem premažite z olivnim oljem. Pecite približno 10 minut na 220 °C.
V vmesnem času dajte v skledo paradižnikov pire, posušen origano, sol, poper in preostalo olivno olje ter premešajte. Calzone postrezite s paradižnikovo omako. Uživajte!
Ko boste zaključili svoj #enjoytogether trenutek, vam ne bo treba skrbeti zaradi umazane posode.
S Somatom bo celo najtrdovratnejša umazanija, kot so maščoba in ostanki zažgane hrane, odstranjena, vaša posoda pa enostavno in brezhibno čista.