Število porcij: 2
Sestavine:
- 200 g rezancev soba
- 200 g praženih arašidov
- 4 žlice sojine omake
- 1½ žlice omake Sriracha
- 5 žlic vode
- 1½ žlice olivnega olja
- 1 šalotka
- poper
Pripomočki: drobno cedilo, lonec, kuhinjski aparat, rezalna deska, nož
Rezance soba skuhajte po navodilih na embalaži. Precedite, splaknite pod hladno vodo in postavite na stran.
Večino arašidov zmešajte v gladko zmes. Dodajte sojino omako, omako Sriracha, vodo in olivno olje, da nastane kremasta omaka. Po potrebi dodajte še nekaj vode, da bo toliko redka, da lahko z njo prelijete rezance.
Sesekljajte preostale arašide in na tanko narežite mlado čebulo.
V servirni skledi zmešajte rezance z omako iz arašidov. Postrezite okrašeno s sesekljanimi arašidi in mlado čebulo. Začinite s poprom po okusu. Uživajte!
Ko boste zaključili svoj #enjoytogether trenutek, vam ne bo treba skrbeti zaradi umazane posode.
S Somatom bo celo najtrdovratnejša umazanija, kot so maščoba in ostanki zažgane hrane, odstranjena, vaša posoda pa enostavno in brezhibno čista.