Število porcij: 9
Sestavine:
- 300 g couverture čokolade (temna)
- 300 g masla
- 150 g sladkorja
- 2 jajci
- 5 rumenjakov
- 90 g večnamenske moke
- ½ čajne žličke soli
- maslo za mazanje
- sladkor za preliv
- sladkor v prahu za okrasitev
- stepena smetana za postrežbo
Pripomočki: čopič za testo, posodice za peko, majhna kozica, deska za rezanje, nož, mešalnik, velika posoda, metlica, zajemalka za sladoled, zamrzovalnik, pečica
Posodice za peko namažemo z maslom in potresemo s sladkorjem. Poskrbite, da je ta notranjosti posodic enakomerno porazdeljen. Odvečni sladkor stresemo ven.
Pečico predhodno segrejemo na 200 °C. Couverture čokolado grobo nasekljamo. V kozici na srednje močnem ognju stopimo maslo. Dodamo nasekljano čokolado in jo stopimo.
Z mešalnikom ali metlico v veliki posodi stepemo sladkor, jajca, rumenjake in sol.
V stopljeno čokolado dodamo mešanico jajc in mešamo, dokler ne nastane gladka masa.
Dodamo moko in ponovno zmešamo.
Maso nato enakomerno razporedimo po namaščenih posodicah za peko (pribl. 4 cm visoko). Napolnjene posodice za pribl. 5-7 minut postavimo v zamrzovalnik.
Tortice pečemo v predhodno segreti pečici na 200 °C pribl. 8-10 minut in jih nato pustimo stati 5-7 minut. Tortice nato previdno prevrnemo, nanje potrosimo sladkor v prahu in jih takoj postrežemo. S to sladico se odlično poda stepena smetana ali sladoled.
Ko boste zaključili svoj #enjoytogether trenutek, vam ne bo treba skrbeti zaradi umazane posode.
S Somatom bo celo najtrdovratnejša umazanija, kot so maščoba in ostanki zažgane hrane, odstranjena, vaša posoda pa enostavno in brezhibno čista.