Število porcij: 4
Sestavine:
- 1 šalotka
- 60 g masla
- 50 g pistacij
- 50 g drobtin
- 1 jajce
- 1 žlica gorčice
- 5 žlic olivnega olja
- ½ čajna žlička celega muškatnega oreščka (postopoma)
- 250 g zelenih oliv
- 250 ml piščančje juhe
- 3 vejice rožmarina (listi)
- 60 g polente
- 25 g parmezana
- 1 kg jagnječjih reber
- sol
- poper
Pripomočki: deska za rezanje, nož, ponev, kuhalnica, multipraktik, velika posoda, fini strgalnik, folija za živila, kozica, metlica, pečica, ponev za pečico
Na drobno nasekljamo šalotko.
Šalotko pražimo v maslu približno 3-5 minut, dokler ne postekleni.
Pistacije na grobo sesekljamo z multipraktikom.
V veliki posodi zmešamo pistacije, drobtine, jajca, gorčico, šalotko in olivno olje. Dobro premešamo.
V zmes pistacije s finim strgalnikom naribamo muškatni orešček. Po okusu začinimo s soljo in poprom. Dobro premešamo.
Zmes pistacije položimo na velik kos folije za živila. Oblikujemo jo v valjasto obliko in jo tesno zavijemo. Postavimo v hladilnik in pustimo stati.
Grobo nasekljamo zelene olive.
V kozico na srednje močnem ognju dodamo piščančjo juho in liste rožmarina, ter začinimo s soljo in poprom. Vmešamo muškatni orešček in zavremo.
Dodamo polento in neprestano mešamo, dokler se zmes ne zgosti.
Vmešamo olive in naribamo parmezan. Vse skupaj dobro premešamo in pustimo počivati.
Pečico predhodno segrejemo na 180 °C V ponvi za pečico segrejemo nekaj olivnega olja in na srednje močnem ognju, pribl. 3-5 minut na vsaki strani, satiramo jagnjetino. Po okusu začinimo s soljo in poprom. Zmes pistacije odstranimo iz folije za živila. Zmes razporedimo po vrhu jagnjetine. Ponev položimo v predhodno segreto pečico in pečemo na temperaturi 180 °C pribl. 10-15 minut. Jed postrežemo s polento. Dober tek!
Ko boste zaključili svoj #enjoytogether trenutek, vam ne bo treba skrbeti zaradi umazane posode.
S Somatom bo celo najtrdovratnejša umazanija, kot so maščoba in ostanki zažgane hrane, odstranjena, vaša posoda pa enostavno in brezhibno čista.