Število porcij: 2
Sestavine:
- 400 g testenin
- 300 g paradižnika
- 1 strok česna
- 10 listov bazilike
- ½ čebule
- 8 žlic olivnega olja
- 2 sušena paradižnika
- 50 ml pomarančnega soka
- 1 čajna žlička agavinega sirupa
- 2 čajni žlički morske soli
- ¼ čajne žličke popra
- sol
- poper
- bazilika ob serviranju
Pripomočki: ponev, kuhalnica, rezalna deska, noč, mešalnik, lonec
Paradižnike narežite na četrtine in jim odstranite peclje. Olupite in na drobno sesekljajte česen. Operite, posušite in sesekljajte baziliko. Olupite in na drobno sesekljajte čebulo. Na srednji temperaturi v ponvi segrejte malo olivnega olja in približno 2–3 minute pražite čebulo. Umaknite s kuhalne plošče.
V mešalnik dajte polovico paradižnikov, ocvrto čebulo, posušene paradižnike, česen, pomarančni sok, agavin sirup, sol, poper in preostalo olivno olje. Mešajte na visoki hitrosti približno 1 minuto ali dokler ne nastane gladka zmes. Nato dodajte preostale paradižnike in baziliko ter dvakrat ali trikrat vključite funkcijo pulziranja, da vmešate dodani sestavini.
Testenine stresite v lonec z vrelo soljeno vodo. Skuhajte jih al dente po navodilih na embalaži, nato precedite. Paradižnikovo omako in kuhane testenine stresite v večjo ponev ter nežno premešajte. Posolite in popoprajte po okusu. Testenine po vrhu okrasite z baziliko. Uživajte!
Ko boste zaključili svoj #enjoytogether trenutek, vam ne bo treba skrbeti zaradi umazane posode.
S Somatom bo celo najtrdovratnejša umazanija, kot so maščoba in ostanki zažgane hrane, odstranjena, vaša posoda pa enostavno in brezhibno čista.