Št. porcij: 4
Sestavine:
- 600 g mlete govedine
- 1 štruca kruha
- 1 jajce
- 1 čebula
- 300 ml goveje jušne osnove
- 100 ml mleka
- 60 ml polnomastne smetane
- 1 žlica masla
- 1 žlica moke
- 1 žlička pimenta (mletega)
- 2 žlički sojine omake
- poper
- rastlinsko olje za cvrtje
- brusnična marmelada za serviranje
- krompirjev pire za serviranje
Pripomočki: večja skleda, majhna ponev za cvrtje, kuhalnica, deska za rezanje, nož, krožnik, zamrzovalnik, velika ponev za cvrtje
Korak 1/8
1 štruca kruha – 100 ml mleka
večja sleda
Štruco kruha raztrgajte na majhne kose in jih v mleku pomakajte pribl. 5–7 min., dokler ne postanejo mehki.
Korak 2/8
1 čebula – rastlinsko olje za cvrtje
majhna ponev za cvrtje – kuhalnica – deska za rezanje – nož
Medtem na drobno nasekljajte čebulo in jo popražite v manjši ponvi z nekaj rastlinskega olja, dokler ne postekli.
Korak 3/8
600 g mlete govedine – 1 jajce – 1 žlička pimenta – sol – poper
kuhalnica
Praženo čebulo, mleto goveje meso, jajce, piment in poper dodajte v skledo z namočenimi kosi kruhove štruce ter dobro premešajte, da se sestavine povežejo.
Korak 4/8
krožnik – zamrzovalnik
Mešanico z govedino oblikujte v kroglice (pribl. 3 cm), postavite na pladenj, prekrijte in postavite v zamrzovalnik za pribl. 20–30 min.
Korak 5/8
1 žlica masla
velika ponev za cvrtje – kuhalnica
V veliki ponvi za cvrtje stopite maslo in cvrite mesne kroglice z vseh strani za pribl. 15–20 min. na srednji temperaturi. Ponev naj ne bo preveč napolnjena. Ocvrte mesne kroglice vzemite iz ponve in jih postavite na stran.
Korak 6/8
1 žlica moke – 300 ml goveje jušne osnove
Za omako popražite moko v preostalem olju in dodajajte govejo jušno osnovo ter medtem stalno mešajte.
Korak 7/8
60 ml polnomastne smetane
Nato dodajte polnomastno smetano. Omaka naj se kuha pribl. 5–7 min., dokler se ne zgosti.
Korak 8/8
2 žlički sojine omake – poper – brusnična marmelada za serviranje – krompirjev pire za serviranje
Za okras dodajte sojino omako in poper. Mesne kroglice položite nazaj v ponev, dodajte omako ter servirajte z brusnično marmelado in krompirjevim pirejem.
Ko boste zaključili svoj #enjoytogether trenutek, vam ne bo treba skrbeti zaradi umazane posode.
S Somatom bo celo najtrdovratnejša umazanija, kot so maščoba in ostanki zažgane hrane, odstranjena, vaša posoda pa enostavno in brezhibno čista.