Število porcij: 4
Sestavine:
- 4 paprike
- 1 čebula
- 2 stroke česna
- ½ čilija
- 100 g riža
- ½ čajne žličke mlete kumine
- ½ čajne žličke mletega koriandra
- 300 ml zelenjavne juhe
- 150 ml paradižnikove mezge
- 100 g črnega fižola v konzervi
- 100 g belega fižola v konzervi
- 100 g sladke koruze v konzervi
- ½ čajne žličke sladkorja
- 150 g cheddar sira (naribanega)
- 15 g koriandra
- 150 g lahke smetane za kuhanje crème fraîche
- ½ limete
- sol
- poper
- olivno olje (za praženje)
Pripomočki: 2 deski za rezanje, 2 noža, ponev, pečica, pekač, 2 posodi
Čebulo, česen in čili drobno sesekljamo. Prepolovimo in očistimo papriko.
V ponvi segrejemo nekaj olivnega olja in pribl. 2 minuti pražimo čebulo, česen in čili. Dodamo riž in pražimo pribl. 1 min. Nato dodamo še kumino in koriander, zelenjavno juho in paradižnikovo mezgo. Začinimo s soljo in poprom, pokrijemo s pokrovom in pustimo vreti pribl. 20 minut.
Pečico predhodno segrejemo na 200 °C. Razpolovljene paprike položimo na pladenj za peko. Mešanico riža prenesemo v skledo in dodamo črni fižol, beli fižol in sladko koruzo iz konzerve. Po okusu začinimo s soljo in poprom ter sladkorjem.
Paprike napolnimo z rižem in mešanico fižola, ter po vrhu potresemo cheddar sir. Pečemo na temperaturi 200 °C pribl. 20 minut.
Na drobno sesekljamo koriander in ga dodamo v posodo s kislo smetano ter dobro premešamo. Začinimo s sokom limete, soljo in poprom. Polnjene paprike postrežemo s pomako kisle smetane. Dober tek!
Ko boste zaključili svoj #enjoytogether trenutek, vam ne bo treba skrbeti zaradi umazane posode.
S Somatom bo celo najtrdovratnejša umazanija, kot so maščoba in ostanki zažgane hrane, odstranjena, vaša posoda pa enostavno in brezhibno čista.