Število porcij: 2
Sestavine:
- 2 velika krompirja
- 30 g oliv
- 30 g sušenih paradižnikov v olju
- 1 mlada čebula
- 1 žlica masla
- 50 g naribanega sira čedar
- 30 g rukole
- 1 žlica kisle smetane
- sol
- poper
Pripomočki: nizek pekač, pečica, rezalna deska, nož
Segrejte pečico na 200 °C. Razpolovite olive, odcedite posušene paradižnike in narežite mlado čebulo. Postavite na stran. Kožo krompirja na več mestih preluknjajte z vilicami in ga položite na papir za peko. Pecite približno 40 minut, da se zmehča.
Krompir vzemite iz pečice in na vrhu naredite zarezo. Na vrh krompirja nanesite maslo in pritisnite z vilicami. Dodajte čedar in ponovno pritisnite z vilicami.
Posolite in popoprajte po okusu. Na vrh krompirja dodajte olive, posušene paradižnike, narezano mlado čebulo, rukolo in kislo smetano. Po vrhu potresite preostalo zeleno čebulo. Uživajte!
Ko boste zaključili svoj #enjoytogether trenutek, vam ne bo treba skrbeti zaradi umazane posode.
S Somatom bo celo najtrdovratnejša umazanija, kot so maščoba in ostanki zažgane hrane, odstranjena, vaša posoda pa enostavno in brezhibno čista.