Število porcij: 4
Sestavine:
- 450 g zelenih belušev
- 200 g jagod
- 80 g mlade špinače
- 30 g pistacij
- 100 g fete
- 2 žlici olivnega olja
- 1 žlica balzamičnega kisa
- sol
- poper
- olje za cvrtje
Pripomočki: rezalna deska, nož, večja ponev, kuhalnica, kozarec s pokrovom, skleda
Odrežite olesenele dele belušev in preostale dele pod manjšim kotom narežite na koščke, velike približno 1 cm. Jagodam odrežite peclje in jih narežite na četrtine.
V večji ponvi na srednji temperaturi segrejte olivno olje in cvrite koščke belušev približno 8–10 minut ali toliko časa, da postanejo mehki. Posolite in popoprajte.
V skledo dajte mlado špinačo, ocvrte beluše, jagode in zdrobljeno feto. Ob serviranju prelijte s solatnim prelivom in potresite s pistacijami.
Ko boste zaključili svoj #enjoytogether trenutek, vam ne bo treba skrbeti zaradi umazane posode.
S Somatom bo celo najtrdovratnejša umazanija, kot so maščoba in ostanki zažgane hrane, odstranjena, vaša posoda pa enostavno in brezhibno čista.