Število porcij: 4
Sestavine:
- 600 g piščančjih prsi (brez kosti in kože)
- 20 g ingverja
- 3 stroki česna
- 1 čili
- 2 limeti (sok)
- 7 žlic sojine omake
- 4 žlice medu
- 4 čajne žličke sezamovih semen
- 4 koreni
- 3 paprike (rumena, rdeča ali zelena)
- 1 glava brokolija
- 150 g šampinjonov
- 5 mladih čebul
- 2 žlici rastlinskega olja
- koriander ob serviranju
Pripomočki: pečica, strgalnik za drobno ribanje, nož, manjša skleda, lupilec, večja skleda, nizek pekač
Segrejte pečico na 200 °C. Olupite in na drobno sesekljajte ingver. Na drobno sesekljajte česen in čili. V majhno skledo dajte ingver, česen in čili. Dodajte limetin sok, sojino omako, med in polovico sezamovih semen. Premešajte in postavite na stran.
Paprikam odstranite semena in pecelj ter jih narežite na za grižljaj velike koščke. Operite glavo brokolija in jo narežite na cvetove. Odstranite bete šampinjonov in jih narežite na četrtine. Olupite in narežite korenje na za grižljaj velike koščke. Na drobno sesekljajte beli del mlade čebule, preostali del pa narežite na majhne obročke. Postavite na stran. V večjo skledo dajte papriko, brokoli, korenje in bele dele mlade čebule. Narežite piščančje prsi na širše trakove in postavite na stran.
Polovico omake prelijte čez zelenjavo in dobro premešajte. Posolite in popoprajte. Namastite nizek pekač z rastlinskim oljem, po njem razporedite zelenjavo. Pecite pri 200 °C približno 15 minut.
Vzemite nizek pekač iz pečice. Pokapajte preostalo omako po piščančjih prsih in jih položite v nizek pekač z zelenjavo. Pecite pri 200 °C približno 10 minut ali dokler ni piščanec popolnoma pečen. Ob serviranju po vrhu potresite obročke zelenega dela mlade čebule, preostala sezamova semena in koriander. Uživajte!
Ko boste zaključili svoj #enjoytogether trenutek, vam ne bo treba skrbeti zaradi umazane posode.
S Somatom bo celo najtrdovratnejša umazanija, kot so maščoba in ostanki zažgane hrane, odstranjena, vaša posoda pa enostavno in brezhibno čista.