Število porcij: 2
Sestavine:
- 500 g gob
- 2 mladi čebuli
- 1 šalotka
- 150 g ovčjega sira
- ½ čajne žličke paprike v prahu
- ¼ čajne žličke čilijevih kosmičev
- ½ žlice rastlinskega olja
- 150 g špinače
- ½ čajne žličke muškatnega oreščka
- sol
- poper
Pripomočki: pečica, rezalna deska, nož, manjša skleda, večja ponev, strgalnik za drobno ribanje, kuhalnica, žlica, ponev za pečico
Segrejte pečico na 180 °C. Na drobno narežite šalotko, zeleno čebulo narežite na kolobarje. V manjši skledi zmešajte sir, papriko v prahu, čilijeve kosmiče, rastlinsko olje in mlado čebulo. Posolite in popoprajte po okusu.
V večji ponvi na srednji temperaturi segrejte malo rastlinskega olja in pražite šalotko približno 1–2 minuti. Nato dodajte špinačo in kuhajte približno 1–2 minuti, da upade. Naribajte muškatni orešček v ponev in temeljito premešajte. Umaknite s kuhalne plošče.
Nežno odrežite bete gob s klobukov. Nato z žlico nežno postrgajte sredico klobukov, da nastane luknja za želeni nadev.
Napolnite klobuke z zmesjo špinače ali sira in jih položite v ponev za pečico ali v nizek pekač, obložen s papirjem za peko. Položite v segreto pečico in na 180 °C pecite približno 12–15 minut ali toliko časa, da se sir stopi in zlato porjavi. Uživajte!
Ko boste zaključili svoj #enjoytogether trenutek, vam ne bo treba skrbeti zaradi umazane posode.
S Somatom bo celo najtrdovratnejša umazanija, kot so maščoba in ostanki zažgane hrane, odstranjena, vaša posoda pa enostavno in brezhibno čista.