Št. porcij: 4
Sestavine:
- 1 strok svežega česna
- 2½ limeti (razdeljeno)
- 1 čili paprika
- 20 g koriandra (razdeljeno)
- 500 g piščančjih perutničk
- 6 žlic olivnega olja (razdeljeno)
- 200 ml omake za žar
- 200 ml kisle smetane
- sol
- poper
- sladkor
- paprika
Pripomočki: Strgalnik lupine citrusov, ožemalnik citrusov, pečica, deska za rezanje, nož, prijemalke, zamrzovalna vrečka, pladenj za peko, papir za peko, manjša skleda
Korak 1/6
1 strok svežega česna – 2 limeti– 1 čili paprika – 20 g koriandra – strgalnik lupine citrusov – ožemalnik citrusov – pečica – deska za rezanje – nož
Pečico ogrejte na 180°C/350°F. Česen zdrobite in odstranite zelene poganjke. Limeti ožemite in nastrgajte lupino. Česen, čili in koriander na drobno nasekljajte.
Korak 2/6
500 g piščančjih perutničk – sol – poper, prijemalke
Piščančje meso začinite s soljo in poprom.
Korak 3/6
5 žlic olivnega olja – 200 ml omake za žar – sol – poper – sladkor – paprika – zamrzovalna vrečka
V večji zamrzovalni vrečki zmešajte česen, čili, limetin sok, limetino lupinico, polovico koriandra, olivno olje in omako za žar s piščančjim mesom, dokler ni dobro prepojeno. Začinite s soljo, poprom, sladkorjem in papriko.
Korak 4/6
pladenj za peko – pečica – papir za peko
Piščančje perutničke vzemite iz zamrzovalne vrečke in otresite odvečno tekočino. Piščančje perutničke postavite na pladenj za peko in pecite pribl. 25–30 min. pri 180°C/350°F dokler niso lepo zapečene. Na polovici časa pečenja perutničke obrnite.
Korak 5/6
½ limete – 200 ml kisle smetane – 1 žlica olivnega olja – sol – poper – sladkor – ožemalnik citrusov – manjša skleda
Limeto ožemite. V manjši skledi zmešajte kislo smetano, preostali koriander, limetin sok, sol, poper, sladkor in olivno olje.
Korak 6/6
Uživajte v sveži omaki poleg piščančjih perutničk
Ko boste zaključili svoj #enjoytogether trenutek, vam ne bo treba skrbeti zaradi umazane posode.
S Somatom bo celo najtrdovratnejša umazanija, kot so maščoba in ostanki zažgane hrane, odstranjena, vaša posoda pa enostavno in brezhibno čista.