Skip to Content

Pečenka Wellington

Število porcij: 5

Sestavine:

  • 1 kg govejega fileja
  • 1 žlica popra (sveže mletega)
  • 2 žlici olivnega olja (postopoma)
  • 1 šalotka
  • 10 g peteršilja
  • 10 g timijana
  • 10 g majarona
  • 250 g divjih gob (npr. rjave gobe, jurčki, lisičke)
  • 50 g masla
  • 100 ml belega vina
  • ½ čajne žličke soli
  • 120 g slanine (narezane)
  • 400 g listnatega testa
  • 1 rumenjak
  • moka za delovno površino

Pripomočki: velika ponev, deska za rezanje, nož, kuhalnica, multipraktik, hladilnik, folija za živila, silikonska lopatica, pečica, valjar, pladenj za peko, papir za peko, čopič za peko

Goveji file natremo s sveže mletim poprom. V veliki ponvi segrejemo nekaj olivnega olja, da to postane vroče, vendar se ne kadi. Govedino pečemo na obeh straneh približno 10 - 12 minut, dokler ne porjavi, in jo odstavimo na stran, da se ohladi.

Na drobno nasekljamo šalotko. Odtrgamo liste zelišč in jih grobo sesekljamo. Gobe narežemo na kocke.

V veliki ponvi segrejemo maslo in preostalo olivno olje. V ponev dodamo šalotko in gobe in ju na hitro popražimo, da posteklenita.

Deglaziramo z belim vinom. Dodamo sol in nasekljana zelišča. Pražimo približno 10 minut, dokler ne izhlapi ves alkohol. Ponev odstavimo z ognja in pustimo, da se ohladi.

Mešanico gob prestavimo v multipraktik. Mešamo do gladkega.

Na deski za rezanje razpremo velik kos folije za živila. V sredino razporedimo polovico koščkov slanine. Preko slanine razporedimo zmes iz gob. Na vrh položimo goveji file. Preostalo zmes iz gob razporedimo preko govedine in jo prekrijemo z rezinami slanine. Govedino z zmesjo iz gob in slanino tesno zavijemo s folijo za živila. V hladilniku hladimo približno 30 minut.

Pečico predhodno segrejemo na 180 °C. Na rahlo pomokani delovni površini razvaljamo listnato testo v pravokotnik. Govedino vzamemo iz folije za živila in jo po dolžini položimo na sredino. Testo ovijemo okrog govedine tako, da se dolge strani prekrivajo. Kratke strani preložimo in jih tesno zatesnimo.

Prenesemo na obložen pekač z zavihano stranjo navzdol. Namažemo z rumenjakom in pečemo v predhodno segreti pečici na temperaturi 180 °C približno 10 - 15 minut. Nato zmanjšamo temperaturo pečice na 120 °C in pečemo še približno 10 ali več minut do zlate barve. Jed vzamemo iz pečice in pustimo stati približno 10 minut. Postrežemo s svežo solato ali zelenjavo.

Ne marate pospravljanja? Le zakaj?

Ko boste zaključili svoj #enjoytogether trenutek, vam ne bo treba skrbeti zaradi umazane posode.
S Somatom bo celo najtrdovratnejša umazanija, kot so maščoba in ostanki zažgane hrane, odstranjena, vaša posoda pa enostavno in brezhibno čista.

Raziščite več

  • Spoznajte našo pobudo #enjoytogether.

  • Zakaj bi pomivanje posode moralo biti dolgočasno? S temi nasveti je zabava zagarantirana, naši izdelki pa bodo poskrbeli za še lažje pomivanje posode!

  • Poiščite popoln recept za vaše najbližje.