Število porcij: 6
Sestavine:
- 700 g krompirja
- 500 ml sladke smetane
- 1 strok česna
- ¼ čajne žličke mletega muškatnega oreščka
- maslo za mazanje
- sol
- poper
Pripomočki: pekač, pečica, deska za rezanje, nož, lupilnik za zelenjavo, rezalnik, metlica
Pečico predhodno segrejemo na 170 °C. Olupimo strok česna in ga prerežemo na pol. Pekač najprej namažemo z odrezanim delom česna in ga nato namastimo z maslom.
Po želji olupimo krompir in ga narežemo na tanke rezine. Rezine krompirja položimo v pekač tako, da se te prekrivajo.
Sladko smetano zmešamo z muškatnim oreščkom, soljo in poprom in mešanico prelijemo čez krompir. Pečemo v predhodno segreti pečici pri 170 °C na spodnji rešetki približno 40 – 45 minut do zlate barve. Pred postrežbo počakamo 5 minut, da se jed ohladi.
Ko boste zaključili svoj #enjoytogether trenutek, vam ne bo treba skrbeti zaradi umazane posode.
S Somatom bo celo najtrdovratnejša umazanija, kot so maščoba in ostanki zažgane hrane, odstranjena, vaša posoda pa enostavno in brezhibno čista.