Število porcij: 2
Sestavine:
- 2 mladi čebuli
- 100 ml zelenjavne jušne osnove
- 100 ml sojine omake
- 15 ml mirina
- 1 žlica medu
- 2 fileja lososa
- poper
Pripomočki: rezalna deska, nož, kozica, kuhalnica, krožnik, pečica, ponev za pečico
Sesekljajte mlado čebulo.
V kozico na srednji temperaturi dodajte zelenjavno jušno osnovo, sojino omako, mirin in med. Vrite, dokler se količina ne zmanjša za pol, približno 10–15 minut.
Segrejte pečico na 180 °C. Lososa položite na ponev za pečico. S čopičem enakomerno namažite obe strani lososa z omako teriyaki. Lososa pecite v segreti pečici na 180 °C približno 10–12 minut. Vzemite iz pečice in položite na krožnik. Ob serviranju okrasite z mlado čebulo in začinite s poprom.
Ko boste zaključili svoj #enjoytogether trenutek, vam ne bo treba skrbeti zaradi umazane posode.
S Somatom bo celo najtrdovratnejša umazanija, kot so maščoba in ostanki zažgane hrane, odstranjena, vaša posoda pa enostavno in brezhibno čista.