Število porcij: 2
Sestavine:
- 300 g rezancev
- 250 g škampov
- 5 paradižnikov
- 2 nektarini
- 1 strok česna
- 10 g bazilike
- sol
- poper
- rastlinsko olje za cvrtje
- olivno olje ob serviranju
Pripomočki: večja kozica, večja skleda, štirikotni strgalnik, rezalna deska, nož, manjša skleda, ponev, kuhalnica
Testenine kuhajte v večjem loncu z vrelo in soljeno vodo po navodilih na embalaži oziroma približno 8–10 minut. Odcedite in postavite na stran.
V vmesnem času s strgalnikom na strani z večjimi rezili naribajte paradižnik. Odstranite kožo in peclje.
V isto skledo naribajte še nektarine, prej odstranite koščice. Posolite in popoprajte.
Na drobno sesekljajte česen. Na drobno sesekljajte baziliko. Škampe olupite in odstranite nitke.
Na srednji temperaturi na rastlinskem olju popražite škampe in česen, približno 1–2 minuti na vsaki strani. Umaknite s kuhalne plošče.
Dodajte še rezance ter omako iz paradižnikov in nektarin. Dobro premešajte in po želji pogrejte.
Po vrhu potresite baziliko in ob serviranju pokapajte z olivnim oljem. Uživajte!
Ko boste zaključili svoj #enjoytogether trenutek, vam ne bo treba skrbeti zaradi umazane posode.
S Somatom bo celo najtrdovratnejša umazanija, kot so maščoba in ostanki zažgane hrane, odstranjena, vaša posoda pa enostavno in brezhibno čista.