Število porcij: 4
Sestavine:
- 500 g svežih rezancev fettuccine
- 2 stroka česna
- 4 žlice peteršilja
- 80 g masla
- 400 ml sladke smetane
- 150 g parmezana
- parmezan za okrasitev
- sol
- poper
Pripomočki: rezalna deska, nož, manjša kozica, večja kozica, cedilo
Olupite in sesekljajte česen. Na drobno sesekljajte peteršilj.
V kozici na srednji temperaturi stopite malo masla. Dodajte česen in pražite približno 1 minuto. Prelijte s sladko smetano, posolite in popoprajte. Pustite vreti približno 3 minute, da se omaka malce zgosti. Občasno premešajte. Dodajte parmezan in umaknite kozico s kuhalne plošče.
Zavrite vodo. Posolite in dodajte fettuccine ter jih skuhajte al dente. Skuhane fettuccine odcedite in jih stresite v smetanovo omako. Premešajte. Kozico postavite nazaj na segreto kuhalno ploščo, dodajte sesekljan peteršilj in maslo ter ponovno premešajte.
Dodajte sol in poper po okusu. Postrezite s parmezanom. Dober tek!
Ko boste zaključili svoj #enjoytogether trenutek, vam ne bo treba skrbeti zaradi umazane posode.
S Somatom bo celo najtrdovratnejša umazanija, kot so maščoba in ostanki zažgane hrane, odstranjena, vaša posoda pa enostavno in brezhibno čista.