Število porcij: 20
Sestavine:
- 200 g drobljenega kokosa
- 4 rumenjaka
- 200 g sladkorja
- 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
- ½ čajne žličke soli
- 100 g čokolade
Pripomočki: pladenj za peko, pečica, folija za živila, velika posoda, pergamentni papir za peko, majhen lonec, majhna posoda
Pečico predhodno segrejemo na 170 °C. Po pladnju za peko enakomerno porazdelimo drobljen kokos in ga pečemo v pečici približno 4 minute do zlato-rumene barve.
V veliki posodi stepemo jajčne beljake, sladkor, vanilijev ekstrakt in sol. Dodamo popečen kokos in premešamo. Posodo prekrijemo s folijo za živila in jo za pribl. 1 uro postavimo v hladilnik.
Kokosovo zmes oblikujemo v 20 majhnih kroglic in razporedimo po papirju za peko na pladnju za peko. Pladenj za pribl. 15 minut prestavimo v pečico pri temperaturi 170 °C. Makroni morajo rahlo porjaveti in biti še vedno malce mehki. Pladenj vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladi.
Čokolado zlomimo na koščke in jo stopimo v posodi, odporni na vročino, ki jo postavimo čez lonec z vrelo vodo. Makrone previdno odstranimo s papirja za peko in jih delno potopimo v čokolado. Nato jih za pribl. 1 uro položimo na pergamentni papir za peko, da se posušijo. Dober tek!
Ko boste zaključili svoj #enjoytogether trenutek, vam ne bo treba skrbeti zaradi umazane posode.
S Somatom bo celo najtrdovratnejša umazanija, kot so maščoba in ostanki zažgane hrane, odstranjena, vaša posoda pa enostavno in brezhibno čista.