Št. porcij: 6
Sestavine:
- 250 g sira mascarpone
- 250 g baby piškotov (savojskih piškotov)
- 2 jajci
- 60 g sladkorja v prahu
- 100 ml kave
- 3 žlice amaretta
- 1 žlica grenke čokolade
- 1 žlica nesladkanega kakava v prahu
- sol
Pripomočki: večja skleda, ročni stepalnik, gumijasta lopatica, posoda za peko, fin strgalnik, drobno sito
Korak 1/4
2 jajca – 30 g sladkorja v prahu – 1 žlica amaretta – 250 g sira mascarpone; večja posoda – ročni stepalnik
Jajca ločite na beljake in rumenjake. Rumenjake z nekaj sladkorja v prahu stepajte, dokler ne zbledijo in postanejo puhasti. Dodajte amaretto in sir mascarpone. Stepajte, dokler zmes ni gladka.
Korak 2/4
sol – 30 g sladkorja v prahu, gumijasta lopatica
Beljake s ščepcem soli stepajte, dokler se zmes ne strdi. Počasi dodajajte preostali sladkor v prahu. Stepene beljake previdno dodajajte v kremo mascarpone.
Korak 3/4
100 ml kave – 2 žlici amaretta – 250 g baby piškotov – 1 žlica grenke čokolade – posoda za peko – fin strgalnik
V nizko posodo vlijte kavo in preostali amaretto. Baby piškote na kratko namočite v mešanico kave in jih nato postavite na dno posode, v kateri boste sladico servirali. Na vrh dodajte sloj kreme mascarpone in nato posipajte z grenko čokolado.
Korak 4/4
1 žlica nesladkanega kakava v prahu
drobno sito
Postopek ponavljajte, dokler ne porabite vseh sestavin. Zaključite s slojem kreme mascarpone, dodajte grenko čokolado in potresite z nesladkanim kakavom v prahu. Za vsaj 3 ure postavite v hladilnik preden postrežete. Uživajte!
Ko boste zaključili svoj #enjoytogether trenutek, vam ne bo treba skrbeti zaradi umazane posode.
S Somatom bo celo najtrdovratnejša umazanija, kot so maščoba in ostanki zažgane hrane, odstranjena, vaša posoda pa enostavno in brezhibno čista.