Število porcij: 2
Sestavine:
- 4 rezine kruha (na primer italijanski rustikalni kruh)
- 4 jajca
- 300 g kisle smetane
- 100 g sladke smetane
- 150 g vrtne kreše
- ½ čebule
- 20 g redkvic
- sol
- poper
- maslo za cvrtje
Pripomočki: pečica, model za piškote, rezalna deska, nož, velika skleda, metlica, večja ponev za pečico
Segrejte pečico na 160 °C. Na drobno sesekljajte čebulo. Na grobo sesekljajte vrtno krešo. Na tanko narežite redkvice. Z modelom za piškote izrežite luknjo v sredini rezin kruha.
V večji skledi zmešajte kislo in sladko smetano, redkvice, čebulo in vrtno krešo. Posolite in popoprajte po okusu.
V večji ponvi za pečico na srednji temperaturi na maslu popecite kruh, približno 1–2 minuti na vsaki strani. Ko sta obe strani kruha rahlo popečeni, razbijte jajce v sredino vsakega kosa kruha in položite ponev v predhodno segreto pečico. Pecite 3–5 minut na 160 °C, da beljak in rumenjak malce zakrkneta. Posolite in popoprajte po okusu. Postrezite z redkvicami in kremno omako. Okrasite z vrtno krešo. Uživajte!
Ko boste zaključili svoj #enjoytogether trenutek, vam ne bo treba skrbeti zaradi umazane posode.
S Somatom bo celo najtrdovratnejša umazanija, kot so maščoba in ostanki zažgane hrane, odstranjena, vaša posoda pa enostavno in brezhibno čista.