Število porcij: 4
Sestavine:
- 400 g čičerike iz pločevinke
- 800 g paradižnikove pulpe v pločevinki
- 15 g ingverja
- 4 stroki česna
- 1 čebula
- 1 tajski čili
- 1 žlica garam masale
- 1 čajna žlička mlete kumine
- 1 čajna žlička kurkume
- ½ čajne žličke čilija v prahu
- 4 žlice gheeja
- 50 ml vode
- sol
- koriander (za okrasitev)
- kruh naan (za prilogo)
- riž basmati (za prilogo)
Pripomočki: rezalna deska, nož, drobno cedilo, kuhinjski aparat, ponev, silikonska lopatica
Olupite ingver in česen. Olupite in sesekljajte čebulo. Odcedite čičeriko iz pločevinke in po želji shranite tekočino za drug recept. V kuhinjski aparat dajte olupljena ingver in česen, tajski čili, garam masalo, mleto kumino, kurkumo in čili v prahu ter zmešajte v gladko zmes.
V ponvi na srednji temperaturi segrejte ghee. Dodajte čebulo in pražite približno 5 minut ali dokler ne postekleni. Dodajte zmes iz začimb, odcejeno čičeriko, paradižnikovo pulpo in vodo. Pustite vreti približno 10 minut.
Posolite po okusu. Okrasite s koriandrom ter postrezite s kruhom naan in rižem basmati. Uživajte!
Ko boste zaključili svoj #enjoytogether trenutek, vam ne bo treba skrbeti zaradi umazane posode.
S Somatom bo celo najtrdovratnejša umazanija, kot so maščoba in ostanki zažgane hrane, odstranjena, vaša posoda pa enostavno in brezhibno čista.