Število porcij: 4
Sestavine:
- 500 g sira halloumi
- 1 rdeča čebula
- ½ bučke
- ½ jajčevca
- 175 ml rastlinskega olja
- 1 čajna žlička karija v prahu
- 100 g gorčice
- 30 g sladkorja
- 10 g medu
- 4 štručke za burgerje
- 4 listi radiča
- 2 vejici mete
- sol
- poper
- rastlinsko olje za cvrtje
Pripomočki: rezalna deska, nož, vrečka za zamrzovanje, ponev, prijemalka, pečica, večja skleda, metlica, nizek pekač, papir za peko, nož z nazobčanim rezilom, lopatica, čopič za peko
Narežite čebulo na obročke. Narežite halloumi, bučko in jajčevec.
V vrečko za zamrzovanje dajte nekaj rastlinskega olja, čilija v prahu, soli in popra. Vrečko tesno zaprite in jo pretresite. Dodajte rezine halloumija. Postavite v hladilnik in pustite marinirati približno 30–60 minut.
V ponvi segrejte malo rastlinskega olja. Na srednji temperaturi cvrite rezine jajčevcev, na vsaki strani približno 3–5 minut, dokler niso rahlo popečeni in mehki. Posolite in popoprajte. Vzemite s ponve in postavite na stran.
V isti ponvi popecite bučke, približno 2–3 minute na vsaki strani ali dokler se ne zmehčajo in zlato porjavijo. Po potrebi dodajte še malo olja. Postavite na stran.
Segrejte pečico na 200 °C. V večji skledi zmešajte gorčico, sladkor in med.
Med neprestanim mešanjem zelo počasi vlijte preostalo rastlinsko olje. Mešajte, da nastane kremasta omaka. Posolite in popoprajte.
Razpolovite štručke za burgerje in jih položite v nizek pekač, obložen s papirjem za peko. Pecite jih v pečici na 200 °C približno 4–6 minut.
V ponvi na srednji temperaturi segrejte rastlinsko olje. Cvrite halloumi približno 2–3 minute na vsaki strani, da rahlo porjavi.
Vsako štručko s čopičem premažite z omako iz medu in gorčice. Na spodnji del štručke položite radič, nato nadaljujte z rezino halloumija, bučke, jajčevca. Po vrhu položite obročke čebule. Na zelenjavo položite liste mete. Pokapajte še z nekaj omake, pokrijte z zgornjim delom štručke in pojejte z doma pečenim francoskim krompirčkom.
Ko boste zaključili svoj #enjoytogether trenutek, vam ne bo treba skrbeti zaradi umazane posode.
S Somatom bo celo najtrdovratnejša umazanija, kot so maščoba in ostanki zažgane hrane, odstranjena, vaša posoda pa enostavno in brezhibno čista.