Število porcij: 6
Sestavine:
- 1 kg novega ali rdečega krompirja
- 80 ml olivnega olja
- 5 kislih ali majhnih kumaric
- 2 šalotki
- 5 redkvic
- 20 g pehtrana
- 20 g ploščato listnega peteršilja
- 20 g drobnjaka in več za okrasitev
- 2 žlici zrnate gorčice
- 2 čajni žlički gorčice Dijon
- 3 žlice jabolčnega kisa
- ½ čajne žličke sladkorja
- sol
- poper
Pripomočki: 1 velik lonec, deska za rezanje, nož, velika posoda za mešanje, merilna posoda
Krompir kuhamo v vreli slani vodi, dokler se ne zmehča. Nato ga za nekaj minut prestavimo v ledeno kopel, da se ohladi, odlijemo vodo in ga nežno posušimo s brisačo. Krompir razrežemo na polovice ali četrtine (odvisno od velikosti) in ga položimo v veliko posodo.
Na drobno narežemo kisle kumarice, na drobno sesekljamo šalotko ter razpolovimo in narežemo redkvice; ter grobo sesekljamo zelišča. V skledo dodamo kisle kumarice, šalotko, redkvice in zelišča.
Zmešamo z olivnim oljem, gorčico, kisom in sladkorjem.
Na krompir dodamo polovico preliva in premešano. Poskusimo in po okusu dodamo še več preliva, soli in popra. Okrasimo s peščico sesekljanega drobnjaka. Dober tek!
Ko boste zaključili svoj #enjoytogether trenutek, vam ne bo treba skrbeti zaradi umazane posode.
S Somatom bo celo najtrdovratnejša umazanija, kot so maščoba in ostanki zažgane hrane, odstranjena, vaša posoda pa enostavno in brezhibno čista.