Število porcij: 4
Sestavine:
- 100 g oliv
- 350 g češnjevega paradižnika
- 2 stroka česna
- 2 mladi čebuli
- 1 čebula (rdeča)
- 2 papriki (rdeči)
- 1 bučka
- 1 jajčevec
- 250 g riža
- 2 limoni
- ½ čajne žličke žafrana
- 100 ml belega vina
- 300 m zelenjavne jušne osnove
- 300 g graha
- sol
- poper
Pripomočki: deska za rezanje, nož, ponev, kuhalnica
Posušimo olive. Razpolovimo češnjeve paradižnike, sesekljamo česen in na tanko narežemo mlado čebulo. Rdečo čebulo, papriko, bučko in jajčevec narežemo na koščke v velikosti oreha.
V ponev dodamo nekaj olivnega olja in na srednje močnem ognju pribl. 4–6 minut hitro prepražimo česen, čebulo, papriko, bučke in jajčevec.
V ponev dodamo riž, dobro premešamo, da se združi, in še naprej hitro pražimo pribl. 1-2 minuti.
Limono narežem na krhlje.
V ponev dodamo žafran, dobro premešamo, da se združi, in še naprej hitro pražimo pribl. 1-2 minuti.
Deglaziramo z belim vinom. Dodamo zelenjavno jušno osnovo, dokler niso sestavine prekrite. Po okusu začinimo s soljo in poprom. Vse skupaj zavremo, nato zmanjšamo ogenj in kuhamo pribl. 15-20 minut, dokler riž ni kuham al dente. Občasno premešamo.
Nežno vmešamo limonine krhlje, paradižnik, olive, mlado čebulo in grah. Dalje pražimo še približno 5-6 minut. Dober tek!
Ko boste zaključili svoj #enjoytogether trenutek, vam ne bo treba skrbeti zaradi umazane posode.
S Somatom bo celo najtrdovratnejša umazanija, kot so maščoba in ostanki zažgane hrane, odstranjena, vaša posoda pa enostavno in brezhibno čista.