Št. porcij: 2
Sestavine:
- 2 piščančji bedri
- 190 g pire
- 1/2 glave radiča
- 6 strokov česna
- 60 ml jabolčnega kisa
- 355 ml vode
- sol
- poper
- olivno olje za cvrtje
Pripomočki: deska za rezanje, nož, klešče, lonec, kuhalnica
Piščanca na obeh straneh začinite s soljo in poprom.
Odstranite zunanje liste radiča in ga narežite na tanke krhlje. Olupite stroke česna in jih zdrobite.
Lonec postavite na štedilnik na srednje do visoko temperaturo in dodajte malo oljčnega olja. Dodajte piščančja bedra, tako da so s kožo obrnjena navzdol, in jih pecite približno 12 minut, dokler ni koža hrustljava in zapečena. Obrnite in pecite še 8 minut. Odstranite jih iz lonca.
V lonec dodajte še malo oljčnega olja in nato dodajte stroke česna. Sotirajte približno 1 minuto in dodajte piro. Začinite s soljo in poprom in počakajte, da se približno 5 minut kuha ali dokler ne zadiši in je pira videti rahlo popečena. Lonec deglazirajte z jabolčnim kisom in nato dodajte vodo. Počakajte, da zavre.
Ko tekočina vre, dodajte piščanca in kuhajte še približno 20 minut ali dokler ni piščanec skozi pečen, pira kuhana, tekočina pa skoraj povsem povreta. Piro in piščanca položite na krožnik in postrezite z radičem. Dober tek!
Ko boste zaključili svoj #enjoytogether trenutek, vam ne bo treba skrbeti zaradi umazane posode.
S Somatom bo celo najtrdovratnejša umazanija, kot so maščoba in ostanki zažgane hrane, odstranjena, vaša posoda pa enostavno in brezhibno čista.