Število porcij: 2
Sestavine:
- 100 g pacifiškega morskega lista (file brez kože)
- 100 g brokolija
- 100 ml mleka
- 5 vejic timijana
- 100 ml zelenjavne jušne osnove
- 40 g masla
- 20 g mandljevih lističev
- sol
- poper
Pripomočki: manjša ponev, kuhalnica, večja ponev, manjša kozica, nož, rezalna deska, žlica za zajemanje
V ponvi popražite mandljeve lističe, da pozlatijo.
Zavrite malo manj kot polovico zelenjavne jušne osnove in mleka ter izdatno začinite s soljo in poprom. Dodajte timijan in pustite vreti približno 3–5 minut.
Nato v vroče, vendar ne vrelo mleko (približno 90 °C) dodajte pacifiški morski list. Poširajte približno 3–4 minute, odvisno od debeline.
V vmesnem času v kozico nalijte vodo, solite in zavrite. Brokoli narežite na majhne cvetove.
Brokoli blanširajte v slani vodi približno 3–4 minute, da je še vedno hrustljav. Odcedite in postavite na stran.
V ponvi stopite maslo, dodajte preostalo zelenjavno jušno osnovo in počasi zavrite.
V jušno osnovo z maslom dodajte blanširan brokoli in premešajte. Posolite in popoprajte po okusu. Pacifiški morski list postrezite na brokoliju in okrasite z mandljevimi lističi.
Ko boste zaključili svoj #enjoytogether trenutek, vam ne bo treba skrbeti zaradi umazane posode.
S Somatom bo celo najtrdovratnejša umazanija, kot so maščoba in ostanki zažgane hrane, odstranjena, vaša posoda pa enostavno in brezhibno čista.