Število porcij: 2
Sestavine:
- ½ glave brokolija
- 120 g kuskusa
- 1 limona (lupinica in sok)
- 100 g polnomastnega grškega jogurta
- 50 g lešnikov
- 235 ml vode
- olivno olje
- sol
- poper
Pripomočki: ponev, strgalnik za drobno ribanje, ožemalnik citrusov, silikonska lopatica, rezalna deska, nož, manjša skleda, lonec, kuhalnica, posoda za peko
Naribajte limonino lupinico in ožemite limono. Po dolžini narežite glavo brokolija tako, da se bodo cvetovi in peclji še vedno držali skupaj. V ponvi, najbolj primerna je litoželezna, popražite lešnike, dokler ne zadišijo oziroma približno 3 minute. Na grobo jih sesekljajte in postavite na stran. V manjšo skledo dajte polovico limoninega soka in jogurt ter posolite in popoprajte. Dobro premešajte in postavite na stran.
V kozici zavrite vodo. V večjo posodo za peko dajte kuskus in ga posolite. Kuskus prelijte z vrelo vodo, posodo pokrijte in dušite približno 10–15 minut, na polovici enkrat premešajte. Premešajte, da se sprijeto zrnje loči, in dodajte polovico limonine lupinice, polovico olivnega olja in polovico praženih lešnikov ter posolite in popoprajte po okusu. Nežno premešajte in postavite na stran.
Na srednji temperaturi segrejte isto ponev, v kateri ste pražili lešnike. Dodajte olivno olje in po dnu položite brokoli z narezano stranjo obrnjeno navzdol. Vsako stran brokolija pecite približno 1–2 minuti ali dokler ne porjavi.
V manjši skledi premešajte popečen brokoli s preostankom limoninega soka in lupinice ter posolite. Po krožniku za serviranje razporedite žlico jogurta, dodajte kuskus in popečen brokoli. Po vrhu potresite preostanek praženih lešnikov. Uživajte!
Ko boste zaključili svoj #enjoytogether trenutek, vam ne bo treba skrbeti zaradi umazane posode.
S Somatom bo celo najtrdovratnejša umazanija, kot so maščoba in ostanki zažgane hrane, odstranjena, vaša posoda pa enostavno in brezhibno čista.