Število porcij: 4
Sestavine:
- 400 g čičerike
- 80 g kruha
- 2 rdeči čebuli
- 3 stroke česna
- 1 čajna žlička ingverja
- 20 g peteršilja
- 20 g koriandra
- ½ čilija
- 4 žlice moke
- 1½ čajne žličke pecilnega praška
- 1 l rastlinskega olja
- 200 g kisle smetane
- 10 g mete
- sol
- poper
Pripomočki: velika posoda, deska za rezanje, nož, mešalnik z nastavkom mlinčka za hrano, krožnik, papirnate brisače, majhna kozica, majhna posoda
V veliki posodi prekrijemo čičeriko s hladno vodo, posodo pokrijemo in pustimo stati v hladilniku vsaj 12 ur. Nato odlijemo vodo in čičeriko speremo z vodo.
Kruh natrgamo na majhne koščke. Na drobno sesekljamo čebulo, česen, ingver, peteršilj, koriander in čili.
Vse sestavine stresemo v veliko posodo in jih z nastavkom za mletje zdrobimo v mešalniku. Dodamo moko in pecilni prašek ter zgnetemo v trdno testo.
Maso z rokami oblikujemo v majhne ploščice v obliki diska.
V majhni kozici na srednje močem ognju segrejemo rastlinsko olje in pribl. 4-6 minut pečemo ploščice do zlato-rjave barve. Ploščice prestavimo na krožnik s papirnato brisačo, da se posušijo.
V majhni posodi zmešamo kislo smetano, meto, sol in poper. Postrežemo kot omako za pomakanje skupaj s falaflom. Dober tek!
Ko boste zaključili svoj #enjoytogether trenutek, vam ne bo treba skrbeti zaradi umazane posode.
S Somatom bo celo najtrdovratnejša umazanija, kot so maščoba in ostanki zažgane hrane, odstranjena, vaša posoda pa enostavno in brezhibno čista.