Število porcij: 4
Sestavine:
- 100 g lešnikov
- 50 g manga (posušenega)
- 30 g rozin
- 50 g marelic (posušenih)
- 150 g valjanega ovsa
- 1 žlica rjavega sladkorja
- 50 ml orehovega olja
- 50 ml javorjevega sirupa
- 400 g jogurta (grškega)
- 200 g jagodičevja (npr. maline, robide, borovnice, rdeči ribez)
- cimet za postrežbo
- javorjev sirup za postrežbo
- sol
Pripomočki: pečica, deska za rezanje, nož, velika posoda, kuhalnica, pekač, papir za peko brisače, velika teflonska ponev
Pečico predhodno segrejemo na 180 °C. Na drobno sesekljamo lešnike, rozine, mango in marelice.
V veliko posodi dodamo oves, suho sadje, lešnike, rjavi sladkor, orehovo olje, ščepec soli in javorjev sirup. Dobro premešamo.
Po pekaču (obloženem po potrebi) enakomerno razporedimo granolo. Pečemo pribl. 15-20 minut v predhodno segreti pečici na 180 °C. Pustimo da se ohladi.
V steklen kozarec dodamo jogurt in granolo. Na vrh dodamo jagodičevje. Za slajši okus postrežemo z javorjevim sirupom in cimetom. Dober tek!
Ko boste zaključili svoj #enjoytogether trenutek, vam ne bo treba skrbeti zaradi umazane posode.
S Somatom bo celo najtrdovratnejša umazanija, kot so maščoba in ostanki zažgane hrane, odstranjena, vaša posoda pa enostavno in brezhibno čista.